Меню
Your Cart

Хубав Тен: Съвети и Грешки

20 Nov Хубав Тен: Съвети и Грешки
0 Коментари 1441 Разглеждания.. Грижа За Тялото
Хувабавият тен: Рецептата и Грешките


Първо нека определим дефиниция за „хубав тен“. Хубавият тен е естествен здравословен и секси загар. Хубавият тен не е препечена изсъхнала и неестествено потъмняла кожа. Времето на манията за тен отмина. Това отдавна не е на мода и не само, че не е модерно, но носи със себе си риск от слънчева алергия и нежелана пигментация. Пигментните петна са натрапчиви и много упорити, сдобиеш ли се с такива по лицето или тялото, ще бъдете заедно за дълго. А сега захубавия тен:


Първо: необходими инструменти


Истината е, че за секси летен загар ти трябват само 4 неща: чадър, слънцезащитен крем със средновисок фактор, какаово масло и ексфолиант. Кремът със средно висок фактор може да бъде SPF 20, 25 или 30. Всичко зависи от ниждите на кожата ти. Ако тя е млечно бяла и изгаря лесно  нека бъде SPF 30. Ако не е чак толкова чувствителна лосион с фактор 20 ще свърши идеална работа.Също така трябва да внимаваш с консистенцията. Ако кожата е проблемна, с пори, които се запушват, добре ще е лосиона да е на  марка медицинска козметика и с по-лека консистенция. Важно е също кога и как се нанася, а именно на тънки слоеве, 3-4 пъти през деня, на суха кожа.Второ: как да  почернеем без да изгоримЗа съжаление старото правило да стоим под чадъра между 12 и 4 часа следобед, вече не е съвсем актуално. В 16 часа слънцето е все още прекалено силно и лесно може да изгориш, осовено в първите дни от почивката. А едно изгаряне в първия плажен ден може да съсипе не само усилията за хубав тен, но и голяма част от приятното прекарване на плажа. Затова ако държиш да с върнеш с добър загар стани малко по-рано. Отиди на плаж към 9.30 и смело събирай ранните слънчеви лъчи. Към 11.00 обаче е добре да влезеш под чадъра, където ще останеш до 17 часа. Нека не забравяме, че под чадъра също се хваща тен. Освен това обезателно ще се разходиш до водата, а най-хубав тен се хваща по време на разходка. Солената вода и морският бриз допринасят за по-бързо потъмняване. Трето: силата на какаовото маслоКакаовото масло е прекрасен натурален продукт, който не само спомага за потъмняване на кожата ни, но в същото време я подхранва, хидратира и прави гладка и мека. То обаче няма в себе си слънцезащитен фактор. Поради тази причина е необходимо през часовете със силно слънце, макар и под чадъра, да нанасяш лосиона с по-висок SPF. Особено през първите дни на почивката, когато кожата няма подготовка с някоя и друга лънчева баня. Какаовото масло можеш да нанасяш в сутрешните и следобедните часове, когато слънцето е по-слабо и няма да изгориш до червено.


Четвърто: ексфолирай и хидратирай Добре е да ексфолираш кожата преди да заминеш на почивка. Но също така вземи малко количество ексфолиант за тяло. Него можеш да използваш по средата на почивката с цел да остраниш мъртвите клетки, да изравниш тена и новия загар да бъде придобит върху гладка и чиста кожа. Това ще удължи трайността на тена ти. ВАЖНО: не ексфолирай кожата ако е изгоряла. В такава ситуация можеш само да хидратираш, най-добре с лосион за след слънце. Формулата на този тип продукт е разработена за облекчение в такива ситуации.Грешките:Най-често допусканата грешка е да се изложиш на силното слънце, омазана с мазно олио за потъмняване и да се пържиш докато издържиш. По този начин можеш само да изгориш и да да се белиш със седмици, което ще възпрепятства последващи слънчеви бани. Грешка е също вманиаченото мазане с 50-ти фактор. Това е много висока защита, необходима само за малки деца и хора с много чувствителна кожа. Третата грешка е в хидратацията, а тя е изключително важна за трайността на тена.  Незнайно защо много жени смятат, че най-добрия начин е да се намажат щедро с бебешко олио. То обаче не само, че не може да хидратира кожата на голям човек, дори не попива в нея и единственото, което постигаме е да цапаме дрехи и чаршафи. Истината е, че бебешката кожа е с различна структура, съответно бебешките продукти са пригодени за нея и ефекта им върху зряла кожа е нулев. Затова освен какаковото масло за плаж, взеими и подходящ хидратиращ или aftersun лосион.
Напишете коментар...

Ние използваме "бисквитки", за да подобрим потребителското изживяване, както и Google Analytics за статистически цели. Продължавайки да ползвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това. Ако не сте, променете настройките на "бисквитките" или напуснете сайта.