Меню
Your Cart

Как да свалим гел лак в домашни условия?

20 Mar Как да свалим гел лак в домашни условия?
0 Коментари 2302 Разглеждания.. Съвети За Перфектен Маникюр


Знаем, че на някои от вас ще им се наложи да се справят със свалянето на гел лак в домашни условия. Около 3 седмици е здравословният срок за носене на гел лак, затова ще те посъветваме как да го махнеш щадящо за ноктите ти.

Приготви си:

  • памучни тампони
  • накъсано алуминиево фолио
  • пила
  • лакочистител с ацетон
  • инструмент за избутване - за предпочитане дървена шпатулаСтъпка 1


Надраскай лака с помощта на пилата. Някои марки гел лак не реагират на ацетон,  затова е по-добре да ускориш процеса.


Стъпка 2


Вземи лакочистител с по-високо съдържание на ацетон. Сложи по едно тампонче, напоено с лакочистител върху всеки нокът и увий плътно фолиото. Изчакай 10-15 мин. Ако лакът не пада, увий повторно ноктите и изчакай. Колкото по-дълго стоиш с фолиото, толкова по-щадящо ще бъде махането след това.


Стъпка 3


Сваляй фолиото пръст по пръст. Избутай внимателно с дървена шпатула остатъците от лак. Следвай посоката на растеж на ноктите - от кожичките към свободния край. Бъди много внимателна, защото извършвайки тази процедура, може да нараниш нокътната плочка.


Стъпка 4


С фина пила заглади повърхността на ноктите. Прекаленото полиране може да изтъни нокътната плочка. Съветваме те скъсиш ноктите, за да не се задържат микроби под тях.


Стъпка 5


Измий ръцете с вода и сапун, за да почистиш ноктите и кожата. Нанеси заздравител и подхранващо масло за кожички и нокти.

След като се погрижиш за маникюра си, можеш да преминеш към грижата за лицето с домашни маски.
Екипът на Мисия Красива ти пожелава да си здрава! Нека заедно преминем изпитанието COVID 19. Остани си вкъщи и спазвай препоръките на експертите. Пази човешкия живот!

Напишете коментар...

Ние използваме "бисквитки", за да подобрим потребителското изживяване, както и Google Analytics за статистически цели. Продължавайки да ползвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това. Ако не сте, променете настройките на "бисквитките" или напуснете сайта.